Köszöntünk honlapunkon! Minőségi babaváró és kórházi csomagok a nyugodt babavárásért.

     Segítségre van szükséged a kórházi csomagodhoz?  
Kérdésed van egy termékkel kapcsolatban?
     Hívj minket bizalommal! +36703218852

Blog

A mai, modern édesanyák egyre gyakrabban térnek vissza az ősi babagondozási módszerekhez. Az igény szerinti szoptatás, a mosható pelenkák és a babahordozás is a régmúltat idézi vissza. Ha magadra kötöd a gyermekedet, nem csak a kezeid válnak szabaddá. A babád érezni fogja a folyamatos közelséged, és persze te is az övét.

A kicsik nagyon gyorsan felcseperednek, de a babahordozás csodás hatásai hosszú távon elkísérik őket. Arról nem is beszélve, hogy sokszor jóval könnyebbek így a hétköznapok. Az azonban fontos, hogy helyesen válaszd meg a hordozóeszközt.

A cumik és cumisüvegek világa igen színes. Amikor a fiatal szülőknek babájuk születik, kicsit mindenben bizonytalanok. Mivel ezt mások is tudják, kéretlen tanácsokkal árasztják el őket. Az információrengetegben nem könnyű eldönteni, milyen cumit és cumisüveget adjanak a kicsinek, vagy egyáltalán engedjék-e, hogy rájuk szokjon.

Az utóbbi években hazánkban is nagy divatja lett a babaváró buliknak. Ezek az összejövetelek nyugaton régóta nagy népszerűségnek örvendenek. Ilyenkor a meghívottak ajándékkal köszöntik a születendő kisbabát és édesanyját. Akkor is meglepetéssel kedveskedünk az újszülöttnek és az anyukának, ha először látogatjuk meg az új családtagot. Nem mindig könnyű jól választanunk, ami az ajándékokat illeti. Webáruházunkban számos kreatív babaváró ajándékkal várjuk vásárlóinkat. Ha azt szeretnénk, hogy ne a szekrényben porosodjon a meglepetésünk, akkor érdemes időt és energiát fektetni a választásba. 


 

A kórházi csomagok összeállítására érdemes kellő időt szánnunk. Ha előre elkészítjük a listát, alaposan át tudjuk gondolni, mit kell becsomagolnunk. Érdemes a szülőszobára egy külön, kisebb pakkot összeállítani. Ha otthon marad valami, legtöbbször elég, ha apa utánatok hozza. Azonban vannak olyan dolgok, amik feltétlenül nálad kell, hogy legyenek. Ha a párod is bekísér a szülőszobára, mindenképpen szükségetek lesz apás szülés szettre, zsilipruhára.Igazolnod kell majd magad, szükség lesz az adataitokra, enélkül nem tudnak felvenni téged a kórházi osztályra.
Nézzük, mi az, amit mindenképp vigyél magaddal szüléskor!

A kisbabák anyatejjel való táplálása amellett, hogy nagyon egészséges, sok szép pillanattal ajándékoz meg minket. Azonban előfordulhat, hogy nem indul zökkenőmentesen a szoptatás. Esetleg akkor adódik valami probléma, amikor már rutinosabbak vagytok. Ha a szoptatás fájdalommal jár, az sem a babának, de főképp az édesanyának nem jó. A bimbóvédő használata megoldást kínál, hogy újra örömtelivé váljon minden szoptatás.

A mellbimbókrémek áldásos hatása

A legtöbb édesanya már a várandósság alatt foglalkozik a szoptatás gondolatával. A babák táplálásának ezen módja igazán meghitt pillanatokkal ajándékozza meg az anyát és gyermekét egyaránt. Az anyatej minden olyan összetevőt tartalmaz, ami a baba egészséges fejlődéséhez szükséges. Emellett számos betegségtől védi őt a szoptatás alatt. Gyakran előfordul azonban, hogy a szoptatás kellemetlenségekkel is jár, ezek egyike a sebes mellbimbó. A mellbimbókrémek ezt hivatottak megelőzni, illetve a már kialakult sebeket begyógyítani.

A kisbabák érzékeny bőre nagyon hamar reagál, ha a felső bőrrétegek egyensúlya felborul. A kicsik fenekét egész nap pelenka fedi, ám még a legpuhább, legjobban szellőző pelusok esetén is előfordulhat bőrpír. Sok esetben pedig nem is a pelenka a felelős a bőrirritációért. A jól megválasztott babapopsikrém megelőzi, és ha szükséges, enyhíti a bőrgyulladás tüneteit.

Ezért hasznos a szülés utáni betét

A szüléssel véget ér a várandósság boldog időszaka, és kezdődik egy új, izgalmas életszakasz. Sokat könnyíthetünk az életünkön, ha alaposan felkészülünk a gyermekünk világrajöttét követő kórházi napokra, otthoni hetekre. Ennek egyik eszköze a szülés utáni betét.

 

Kórházi csomag szüléshez
Mit kell feltétlenül bekészítened kórházi csomagodba?

Egy lista segítségével szeretnénk megkönnyíteni a dolgod, illetve e lista alapján már könnyen össze is állíthatod magadnak kórházi csomagod és csak személyes holmijaid kell utólag pótolnod :)

Állítsd össze Kórházi - Szülőszobai Csomagod

Menüpontokban megtalálod mire van szüksége Kisbabádnak és Neked. Fontos, hogy válassz elegendő mennyiségű szülés utáni betétet, eldobható bugyit, pelenkát, törlőkendőket, törölközőket és fertőtlenítőket.Hogyan működik a MAM mikrohullámú gőzsterilizátor?
Kérdések és válaszok!


A zárt készüléket a megfelelő vízmennyiséggel be kell tenni a mikrohullámú sütőbe. A mikrohullámok hatására a víz gőzzé alakul. A forró gőz fertőtleníti a készülékben levő termékeket és alkatrészeket.

Megrendeléshez kattints ide

 

Ahhoz, hogy a babákat biztonságban és kényelmesen etessük, fürdessük, altassuk, vagyis ellássuk a babát, szükségünk lesz néhány praktikus kiegészítőre.

Fontos, hogy ezek a kiegészítők megfeleljenek a feladatra, és közben kellemes hangulatot teremtsenek a baba körül.

Fontos, hogy ne csupán a baba, hanem a mama is kényelmesen érezhesse magát, miközben gondoskodik a babáról.

Ezért összeválogattunk néhány profi kiegészítőt a babaszobába. Csak a legszükségesebbeket, a legjobb minőségben.

A babának szüksége van rá, hogy minél többet legyen testközelben a mamával. A mamának szüksége van rá, hogy biztonságosan, ugyanakkor kényelmesen tudja hordozni a babát.

Ezért születtek meg a rugalmas babahordozó kendők. Ugyanakkor, ez a babahordozó technika nem új keletű találmány. A hordozó kendő tulajdonképpen régi, tradicionális viselet.

A kendő kényelmes és biztonságos megoldást ad. És a babahordozó használata egyszerű. Nézzük a részleteket.

Az első napok otthon

A szoptatás főleg a kereslet és a kínálat elve alapján működik - minél többet eszik a baba, annál több anyatej termelődik. Ez az oka, hogy a szoptatás nem menetrendszerű. Az anyatej-termelődés a baba igényeire reagál, és a baba minden szükségletét kielégíti.

 

 

A kórházi csomagnak nevezzük a szüléskor a kórházban szükséges dolgokat tartalmazó csomagot, táskát. Ennek a csomagnak mást és mást kell tartalmazni természetes szülés, vagy császármetszéssel történő szülés esetén.

Ebben az írásunkban a természetes szülés után szükséges, a kórházban hasznos dolgokat szedtük össze. Fontos, hogy minden ott legyen kéznél, amikor szükség lesz rá.

Ezért összeszedtük egy helyre, hogy mire van szükség, mit kell tartalmaznia a természetes szülés utáni kórházi csomagnak.

A szoptatós párna elnevezés kicsit csalóka, mert nem csupán a szoptatáshoz használható. Ám ahhoz tökéletes. Megtámasztjuk vele a babát, tulajdonképpen rátesszük, és így nem a mamának kell tartani a baba súlyát.

A szoptatós párna azonban hatalmas segítség lehet már a várandósság idején is, ám ez a tulajdonsága kevésbé ismert. Ezért összeszedtünk néhány ötletet arra, hogyan érdemes és lehet használni a szoptatós párnát.

A kórházi csomagnak nevezzük a szüléskor a kórházban szükséges dolgokat tartalmazó csomagot, táskát. Ennek a csomagnak mást és mást kell tartalmazni természetes szülés és császármetszéssel történő szülés esetén.

Fontos, hogy minden ott legyen kéznél, amikor szükség lesz rá, ezért összeszedtük egy helyre, hogy mire van szükség, mit kell tartalmaznia a császármetszés utáni kórházi csomagnak.

Sok írás foglalkozik azzal, hogy mit kell tartalmazni egy praktikus kórházi csomagnak. Ám is nagyon fontos kérdés, hogy MIKOR állítsuk össze ezt a kórházi csomagot. Ez a MIKOR változó lehet, ember és helyzet függő, épp ezért komolyan érdemes átgondolni. Érdemes felkészültnek lenni.

Hiszen mennyire megnyugtató, ha a kórházi csomag és a babaszoba készen áll és várja a bevetést. Ráadásul, őszintén... kinek van energiája, és hajlékonysága az utolsó héten csomagot pakolászni?

Most járjuk körbe alaposan ezt a témát!