Blog

Ahhoz, hogy a babákat biztonságban és kényelmesen etessük, fürdessük, altassuk, vagyis ellássuk a babát, szükségünk lesz néhány praktikus kiegészítőre.

 

Fontos, hogy ezek a kiegészítők megfeleljenek a feladatra, és közben kellemes hangulatot teremtsenek a baba körül.

 

Fontos, hogy ne csupán a baba, hanem a mama is kényelmesen érezhesse magát, miközben gondoskodik a babáról.

 

Ezért összeválogattunk néhány profi kiegészítőt a babaszobába. Csak a legszükségesebbeket, a legjobb minőségben.

A babának szüksége van rá, hogy minél többet legyen testközelben a mamával. A mamának szüksége van rá, hogy biztonságosan, ugyanakkor kényelmesen tudja hordozni a babát.

 

Ezért születtek meg a rugalmas babahordozó kendők. Ugyanakkor, ez a babahordozó technika nem új keletű találmány. A hordozó kendő tulajdonképpen régi, tradicionális viselet.

A kendő kényelmes és biztonságos megoldást ad. És a babahordozó használata egyszerű. Nézzük a részleteket.

2020.02.17 15:10

Az első napok otthon

A szoptatás főleg a kereslet és a kínálat elve alapján működik - minél többet eszik a baba, annál több anyatej termelődik. Ez az oka, hogy a szoptatás nem menetrendszerű. Az anyatej-termelődés a baba igényeire reagál, és a baba minden szükségletét kielégíti.

 

 

A kórházi csomagnak nevezzük a szüléskor a kórházban szükséges dolgokat tartalmazó csomagot, táskát. Ennek a csomagnak mást és mást kell tartalmazni természetes szülés, vagy császármetszéssel történő szülés esetén.

 

Ebben az írásunkban a természetes szülés után szükséges, a kórházban hasznos dolgokat szedtük össze. Fontos, hogy minden ott legyen kéznél, amikor szükség lesz rá.

Ezért összeszedtük egy helyre, hogy mire van szükség, mit kell tartalmaznia a természetes szülés utáni kórházi csomagnak.

A szoptatós párna elnevezés kicsit csalóka, mert nem csupán a szoptatáshoz használható. Ám ahhoz tökéletes. Megtámasztjuk vele a babát, tulajdonképpen rátesszük, és így nem a mamának kell tartani a baba súlyát.

 

A szoptatós párna azonban hatalmas segítség lehet már a várandósság idején is, ám ez a tulajdonsága kevésbé ismert. Ezért összeszedtünk néhány ötletet arra, hogyan érdemes és lehet használni a szoptatós párnát.

A kórházi csomagnak nevezzük a szüléskor a kórházban szükséges dolgokat tartalmazó csomagot, táskát. Ennek a csomagnak mást és mást kell tartalmazni természetes szülés és császármetszéssel történő szülés esetén.

Fontos, hogy minden ott legyen kéznél, amikor szükség lesz rá, ezért összeszedtük egy helyre, hogy mire van szükség, mit kell tartalmaznia a császármetszés utáni kórházi csomagnak.

Sok írás foglalkozik azzal, hogy mit kell tartalmazni egy praktikus kórházi csomagnak. Ám is nagyon fontos kérdés, hogy MIKOR állítsuk össze ezt a kórházi csomagot. Ez a MIKOR változó lehet, ember és helyzet függő, épp ezért komolyan érdemes átgondolni. Érdemes felkészültnek lenni.

 

Hiszen mennyire megnyugtató, ha a kórházi csomag és a babaszoba készen áll és várja a bevetést. Ráadásul, őszintén... kinek van energiája, és hajlékonysága az utolsó héten csomagot pakolászni?

Most járjuk körbe alaposan ezt a témát!