Blog

Ezért hasznos a szülés utáni betét

2020.11.06 17:19
Happy Baby Box

Ezért hasznos a szülés utáni betét

A szüléssel véget ér a várandósság boldog időszaka, és kezdődik egy új, izgalmas életszakasz. Sokat könnyíthetünk az életünkön, ha alaposan felkészülünk a gyermekünk világrajöttét követő kórházi napokra, otthoni hetekre. Ennek egyik eszköze a szülés utáni betét.

 

A szülés utáni vérzés

A szülést követően, legyen az természetes vagy császármetszéssel történt, a méhlepény leválik a méhfalról. Ahogy a baba kibújik, a méh rohamosan elkezd visszahúzódni eredeti méretére. Ennek a két folyamatnak az együttes eredménye a vérzés, amelyet minden anya megtapasztal. 

Az első napokban a vérzés erősebb, majd folyamatosan csökken a méhből távozó vér mennyisége. Két-három hét elteltével már a menstruáció enyhébb napjaira emlékeztet, míg végül teljesen megszűnik. Ez általában a baba hat hetes korára szokott bekövetkezni, de teljesen egyéni a vérzés időtartama. 

Ami viszont biztos, hogy ilyenkor minden édesanyának szüksége van egy kényelmes és megbízható betétre.

A kórházi napok fontos felszerelése a szülés utáni betét

Az első napokban szinte biztos, hogy a hagyományos, menstruációs időszakban használt intim betétek nem elegendőek. A gyakori mosdóba járás, a szivárgás miatti aggodalom csak megzavarná a megismételhetetlen kezdeti napokat. 

Ezért alkották meg a kifejezetten gyermekágyi vérzés esetén használható szülés utáni betéteket. Ezeknek a betéteknek nagyobb a felületük, magasabb a nedvszívó képességük, és stabil ragasztócsíkkal rögzíthetőek a fehérneműhöz. 

A méh falán egy nyílt seb található, amelyen keresztül a szülés által igénybevett anyai szervezet fokozottan ki van téve a fertőzésnek. Ezért nagyon fontos a megfelelő higiénia. A szülés utáni betétek légáteresztő anyagból készülnek, így biztosítva az anyák számára a friss és tiszta érzést. 

További hasznos eszközök a szülés utáni időszakra

A szülés utáni betétek használata mellett is előfordulhat, hogy beszennyeződik a fehérnemű. Az édesanyák kórházi napjait hivatott megkönnyíteni az eldobható bugyi. Ezek az egyszer használatos fehérneműk több méretben kaphatóak. 

Kényelmes, könnyű, elasztikus anyagból készülnek, így a császáros anyukák sebét sem irritálják. Amikor szükséges, a fehérneműt az anyukák a szemetesbe dobják, és újat vesznek fel. Ezzel könnyedén újra kényelmesen és frissen érezhetik magukat. Az egyszer használatos bugyi a szülési utáni betéttel kombinálva kompakt megoldást kínál a kórházi napokra. 

Nem lehet eléggé hangsúlyozni az anyai higiénia fontosságát a babák világrajöttét követően. Hasznos összetevője a kórházi csomagnak a mosdóban használható intim törlőkendő. Ezek a törlőkendők segítenek megőrizni az intim testrészek pH-értékét, így is védve a fertőzésektől. 

Mit tehetünk a felületek tisztaságáért?

Az újdonsült édesanyáknak a kórházban nem csak a saját testük tisztaságára kell ügyelniük. Az egészségügyi intézményekben nagyobb eséllyel fordulnak elő kórokozók, így a különböző felületeket is érdemes fertőtleníteni.

A kórtermünk ajtajának kilincsére, az ágyak melletti éjjeliszekrényekre, a wc ülőkéjre, a csapokra érdemes figyelmet fordítanunk. Egyszerű, gyors és hatékony megoldás, ha az anyukák fertőtlenítő törlőkendővel áttörlik ezeket a felületeket.

Emellett pedig érdemes nem csak szappant használni kézmosáskor. A magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítők elpusztítják a vírusokat, baktériumokat és egyéb kórokozókat. 

Készülj velünk a kórházi napokra :) webshopunkban mindent megtalálsz!


 

simplepay_hu simplepay_hu_v2