Blog

Kórházi csomag tartalma természetes szülés után

2020.02.01 21:31

A kórházi csomagnak nevezzük a szüléskor a kórházban szükséges dolgokat tartalmazó csomagot, táskát. Ennek a csomagnak mást és mást kell tartalmazni természetes szülés, vagy császármetszéssel történő szülés esetén.

Ebben az írásunkban a természetes szülés után szükséges, a kórházban hasznos dolgokat szedtük össze. Fontos, hogy minden ott legyen kéznél, amikor szükség lesz rá.

Ezért összeszedtük egy helyre, hogy mire van szükség, mit kell tartalmaznia a természetes szülés utáni kórházi csomagnak.

Kórházi csomag összekészítése

Ez az a csomag, amit már akár a várandósság félidejében elkezdünk összepakolni. Kicsit babonából, kicsit praktikumból, „hátha szükség lesz rá” korábban.

Ahogy közeledik a szülés ideje, annál biztosabbnak kell lennünk, hogy a csomag mindent tartalmaz, amire szükségünk lehet. Murphy nem alszik, ezért át kell gondolnunk a leghétköznapibb dolgokat is. Például, idegen helyen nem tudok aludni a megfelelően magas/kemény/színes párnám nélkül. Akkor egy megfelelő párna megy a csomagba. Muszáj. A szülés fárasztó és fizikailag eléggé kimerítő a testünknek. Adjunk meg neki minden kényelmet és kényeztetést, amit csak tudunk!

 A másik, amiért fontos, hogy minden benne legyen a csomagban, amire szükségünk lehet, az, hogy a szülés megindulásakor mással leszünk elfoglalva, és legalább ezen nem kell aggódni. És ne az apukának kelljen összepakolni, ez is fontos.

És végül, a csomagra igazán a szülés után lesz szükségünk, amikor már ott baba, és nem érünk rá apróságokkal vacakolni. Csakhogy az apróságok hiánya pokoli lehet, például nincs nálunk megfelelő betét, bugyi, vagy éppen mellbimbó krém.

 

Természetes szülés után

A kórházi csomagunkban két személynek pakolunk. A babának és a mamának.

Rengeteg listát lehet találni a neten. Azonban érdemes inkább a valódi tapasztalatokkal rendelkezőkre hallgatni, és csak azt vinni a kórházba, amire szükség lesz. Hétnyelven beszélő lufi nem kell. Gondoljuk át józanésszel.

Higiénia. Etetés, pelenkázás, öltöztetés, alvás, fotózás. A babát a kórházban a nővérek fürdetik, de erről érdemes tájékozódni előre, hátha mégsem.

Kórházi csomag a Babának

Textilek: Takaró. Textil pelenka több darab, univerzális használatra. 5 részes, komplett babaruha szett.

Pelenkázáshoz: 43 darabos pampers pelenka, pampers törlőkendő, popsi krém.

Puha babatakaró, lányoknak rózsaszín, fiúknak kék vagy univerzálisan natúr színű.

 

Kórházi csomag a Mamának természetes szülés után

Először is, mire lehet szükséged néhány napos kórházi tartózkodás esetén? Higiénia, kényelem, evés-ivás, fürdés, testápolás, telefonozás szempontjából.

Aztán jöhet a szülés utáni profi csomag. Higiénia: betétek, bugyik, domestos törlőkendő, kézfertőtlenítő, intim törlőkendő, papírzsebkendő. Kéztörlő és fürdőlepedő is szükséges.

A szoptatáshoz fontos lesz a bimbó krém, jó minőségű melltartóbetét és mellbimbóvédő.

 Ha szeretnél egy készre csomagolt és jó minőségű kórházi csomagot kapni, akkor megrendelheted nálunk, és a még szülés utáni eldobható bugyit is találni fogsz a csomagban. Sőt! A mellbimbóvédő és a szülés utáni eldobható bugyi mérete választható.

Fontos, hogy ezekben a profizmus vegyen körül, és csak a babára és magadra kelljen figyelned.


 

Természetes szülés utáni kórházi csomag otthon

Érdemes néhány kisebb csomagot pluszban otthon összekészíteni, és jól látható helyre tenni. Pót betétek, pót bugyik, pótlepedő, párnahuzat, pót higiéniai kendők. Pót babaruhák, pót textil és pampers pelenkák.

Csak arra az esetre, ha több fogyna a kórházban, mint gondolod, és szükség lenne rá. Akkor elég csak megmondani hol van, valaki felkapja és kész, máris viheti hozzád.

 

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Elérhetőségek

Telefon: 20/220 0706

Email: info@happybabybox.hu