Blog

A mellbimbókrémek áldásos hatása

2021.01.25 14:56
Happy Baby Box

A mellbimbókrémek áldásos hatása

A legtöbb édesanya már a várandósság alatt foglalkozik a szoptatás gondolatával. A babák táplálásának ezen módja igazán meghitt pillanatokkal ajándékozza meg az anyát és gyermekét egyaránt. Az anyatej minden olyan összetevőt tartalmaz, ami a baba egészséges fejlődéséhez szükséges. Emellett számos betegségtől védi őt a szoptatás alatt. Gyakran előfordul azonban, hogy a szoptatás kellemetlenségekkel is jár, ezek egyike a sebes mellbimbó. A mellbimbókrémek ezt hivatottak megelőzni, illetve a már kialakult sebeket begyógyítani.

Szoptatási nehézségek az első napokban

Annak ellenére, hogy az anyatejes táplálás a legelfogadottabb a szakértők körében, a szoptatás bizony nem mindig leányálom. Az első napokban előfordulhat, hogy nem indul meg az édesanyák teje, ezért a baba sokat sír. Ha ez történik, az rendszerint stresszeli a kismamát. Azonban ilyenkor az a legjobb, ha szorgosan szoptatunk. Ez megnyugtat minket és a babát is. 

A legjobb tejserkentő ugyanis a babánk által a testünk felé adott inger. Ne essünk hát kétségbe, ha pár napig nehezebben megy. Sőt, akkor sem, ha végül tápszeres pótlásra lesz szükség. A mai korszerű babatápszerek ugyanúgy biztosítják a babák egészséges fejlődését. Ráadásul cumisüveggel is össze tudunk bújni a picikkel.


Ha nem megfelelő a baba szopási technikája

Gyakran előfordul a babák körében, hogy nem elég hatékony a szopási technikájuk. Ennek a hátterében több dolog is állhat, sokszor az arcizmok túl lazák. Emiatt a kis szájukkal nem tudnak elég keményen dolgozni a tejért. Azonban nem csak a túl gyenge technika okozhat gondot. 

Van, hogy a baba szája elég erős, és megfelelő erővel tudja szívni az édesanyja mellét. Azonban úgy tartja a kis száját, hogy az a szoptató anyukának fájdalmat okoz. A mellbimbó a terhesség elejétől kezdve extra érzékeny. Ez a szoptatás alatt sem változik, az első időkben legalábbis biztosan nem. 

Komoly kellemetlenséget jelent tehát, ha a baba szoptatás közben fájdalmat okoz. Ráadásul ez nem csak fizikailag viselheti meg a kismamákat. Sokan úgy képzelik el a szoptatást, mint egy csodás, nyugodt, meghitt helyzetet. Igaz, van ilyen oldala is az anyatejes táplálásnak. Azonban ez kisebesedett, megviselt mellbimbóval sajnos nem így van. Ez sok édesanya számára csalódást jelent, sőt akad, aki emiatt önmagát okolja. 

 

Mellbimbókrémek használatával a sebek gyógyulásáért

Ha ki vannak sebesedve a mellbimbóink, több szempontból is gyors segítségre van szükségünk. A mellbimbókrémek gyorsan enyhítik a fájdalmakat, és hámosító hatásuknak köszönhetően gyógyítják a sebeket. Ez azért fontos, mert a sebek utat adnak a kórokozóknak is, ezért miharabb be kell őket gyógyítanunk. 

Emellett a krémek egyfajta védőréteget is képeznek a bőrünkön. Ezáltal kíméletesebbé teszik számunkra a szoptatást. A mellbimbókrémek természetesen csak olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek a babák egészségére ártalmatlanok. Elérhetőek teljesen természetes alapú termékek is, ma már széles a választék. Vannak krémek, amelyeket már a terhesség alatt is használhatunk. Bekenhetjük a feszülő bőrt a pocakunkon vagy a mellünkön. Ez a striák kialakulását is csökkentheti. 

        

A bimbóvédő is jól jöhet

Ha a baba szopási technikája továbbra sem lesz kíméletesebb, kipróbálhatjuk a szilikon mellbimbóvédőket is. Ezek a védők több méretben kaphatóak, és a lehető legteljesebb bőrkontaktust biztosítják a babák és az anyák számára. Meg kell azonban jegyeznünk, hogy a helytelen szopási technikának egészségügyi oka is lehet. Konzultáljunk erről védőnőnkkel, gyermekorvosunkkal.


simplepay_hu simplepay_hu_v2