Blog

Ezért van szükségünk babapopsikrém védő hatására

2020.12.15 19:00
Happy Baby Box

A kisbabák érzékeny bőre nagyon hamar reagál, ha a felső bőrrétegek egyensúlya felborul. A kicsik fenekét egész nap pelenka fedi, ám még a legpuhább, legjobban szellőző pelusok esetén is előfordulhat bőrpír. Sok esetben pedig nem is a pelenka a felelős a bőrirritációért. A jól megválasztott babapopsikrém megelőzi, és ha szükséges, enyhíti a bőrgyulladás tüneteit.

Ezért kell figyelmet fordítanunk a babapopsira

Ha a babák bőre kipirosodik, az mindig azt jelzi, hogy gyulladás alakult ki az adott területen. Már az enyhe pír is kellemetlen érzéssel járhat a gyermeknek. Azonban nagyon hamar felülfertőződhetnek ezek a gyulladt területek, amik komoly fájdalommal is járhatnak. 

A vörös foltok gombás fertőzést is jelezhetnek, ekkor már speciális orvosi kezelésre van szükség. Ez esetben a recept nélkül, kereskedelmi forgalomban kapható popsikrémek már nem elegendőek. 



Ezért pirosodhat ki a babák bőre

A kisbabák születésüktől fogva körülbelül két éves korukig gyakorlatilag folyamatosan pelenkát hordanak. Sőt, van, aki később érik meg a szobatisztaságra, vagy mondjuk speciális a fejlődése. Lehet, hogy ők csak évekkel később hagyják el a pelenkát.

A mai pelenkák tökéletesen illeszkednek a picik pocakjához és combjához. Emiatt - bármennyire is jól szellőző és jó nedvszívó anyagból készülnek - egy zárt csomagot képeznek a babák fenekén. Ha több órán keresztül, például az átaludt éjszakákon nincs peluscsere, a felhám könnyen pirossá válhat. 

Érdemes tehát minél gyakrabban pelenkát cserélnünk, főleg, ha azt tapasztaljuk, hogy a babánk bőre érzékenyebb az átlagosnál. A befülledő vizelet és széklet ugyanis melegágya a baktériumoknak, amik egy pillanat alatt belobbanthatják a bababőrt. Ha ez megtörténik, kíméletesen, de alaposan tisztítsuk le és szárítsuk meg a baba fenekét, és nyugtassuk meg popsikrémmel a bőrét.

A hasmenés is okozhat bőrpírt

A fogzáskor a nyál mennyisége megnő a babák szájában. Ennek a nyálnak a nagy részét a picik lenyelik, és a széklet hígabbá és gyakoribbá válhat. Ez a hasmenés kicsípheti a kicsik fenekét, azonban a popsikrémekkel kiválóan kezelhető a probléma.

Nem csak a fogzás miatti hasmenés, de egy esetleges gyomorrontás vagy vírusos fertőzés miatti hasmars is kiütéssel járhat. Ekkor is jobban kell figyelnünk a popsi ápolására. Ráadásul nem csak maga a széklet, hanem a gyakori nedves törlő használata is ronthat a helyzeten. Érdemes ilyenkor minél természetesebb összetevőjű popsitörlőt használnunk, hogy kíméljük a kicsi amúgy is irritált bőrét.

Ha a gyermekünk megfázik, és taknyos az orra, sok esetben az orrváladék a pocakjában köt ki. Ennek az az oka, hogy még nem tudják fújni az orrukat, ezért lenyelik a nyálkát. Ez megjelenhet a székletben is, ami szintén gyulladást okozhat a bőr felső rétegeiben. Ekkor is érdemes használnunk a popsikrémeket. 

Mikor bánjunk csínján a babapopsikrém használatával?

A popsikrémek használata indokolt lehet akkor is, ha a kisbabánk bőre nem irritált, nem gyulladt. Kiválóan hidratálják a gyerekek popsiját ezek a krémek, de ha nem tapasztalunk problémát, használjuk őket mértékkel. Ugyanis a popsikrémek hámosító hatással bírnak.. 

Webáruházunk kínálatában megtalálhatod az ismert popsikrémmárkákat és olyan krémet is, amely körömvirággal ápolja a babákat. Böngéssz bátran, és találd meg a nektek legmegfelelőbb termékeket, akár előre összeállított csomagban is. 

simplepay_hu simplepay_hu_v2