Blog

Mikor kell összekészíteni a kórházi csomagot?

2020.01.13 14:21

Sok írás foglalkozik azzal, hogy mit kell tartalmazni egy praktikus kórházi csomagnak. Ám is nagyon fontos kérdés, hogy MIKOR állítsuk össze ezt a kórházi csomagot. Ez a MIKOR változó lehet, ember és helyzet függő, épp ezért komolyan érdemes átgondolni. Érdemes felkészültnek lenni.

Hiszen mennyire megnyugtató, ha a kórházi csomag és a babaszoba készen áll és várja a bevetést. Ráadásul, őszintén... kinek van energiája, és hajlékonysága az utolsó héten csomagot pakolászni?

Most járjuk körbe alaposan ezt a témát!

A kórházi csomag azért kapta ezt a nevet, mert a célja, hogy ha menni kell a kórházba, akkor csak fel kelljen kapni, és máris lehet indulni. A várandósság idején többször is lehet ilyen gyors indulás.

Kórházi csomag összeállítása félidőben

A kórházi csomagot a 4-5. hónap környékén érdemes készíteni. Ez a csomagösszeállítás leginkább babonából törénik, azért, hogy "ne legyen semmi baj", de legyünk felkészültek.

Ide már be lehet tenni mindent, amire szükségünk lehet a kórházban, és el lehet kezdeni gyűjtögetni a babaruhákat, és érdemes átgondolni, megtervezni a bababszoba vagy babasarok színeit, berendezését is.

És érdemes megrendelni például a babaágynemű garnitúrát és a szoptatást segítő eszközöket, mert ezek egyedileg készülnek, hosszabb szállítási határidővel.

Ha biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes hozzáértő helyről, egyben megrendelni a kész kórházi csomagot.

 

Kórházi csomag összeállítása a célegyenesben

A 30. héten már érdemes átgondolni, hogy mi hiányzik még a kórházi csomagunkból, és nekilátni a beszerzésnek. A 32-34. hétre pedig érdemes teljesen készen állnia a komplett kórházi csomagnak!

Kórházi csomag a Babának

Szükséges ruházat: a babának olyan ruházatra van szüksége, amibe könnyű belebújtatni a fejét, és a pelenkázás is könnyen megy. Ilyenek a Baba body és a rugdalózó. Válogasd össze a számodra legkedvesebb mintázatú ruhácskákat. Bodyból naponta akár 5-6 darab is kellhet a babának! Rugdalózóból pedig 2-3 darab, naponta.

Textilek: Takaró. Textil pelenka több darab, univerzális használatra.

Pelenkázáshoz: pelenka, textil pelenka, törlőkendő, popsi krém.

Fürdetéséhez: fürdőlepedő, mosdókesztyű és fürdőhőmérő is szükséges.

 Kórházi csomag a Mamának

Higiénia: fertőtlenítő törlőkendő, eldobható bugyi, betétek, papírzsebkendő, fürdőlepedő

Szoptatáshoz: szoptatós melltartó, melltartó betét, jégbetét.

Kiegészítők a kórházi csomagban:

Amire ritkán gondolunk. A szülőszobai felszerelést tegyük külön tatyóba, hogy ne kelljen egy bőröndöt bevinni magunkkal.

Legyen a csomagban mobiltelefon töltő, és aprópénz is, a kórházi automaták kedvéért.

Legyen a bőröndben minden a kórházi étkezéshez, legfeljebb nem lesz rá szükség (evőeszköz, szalvéta, pohár, stb.). Legyen néhány üres szatyor, amiben a szennyest, ezt-azt összegyűjtheted, és hazaküldheted vagy kidobhatod.

Ha mindezt összepakoltad, akkor ezt kipipálhatod, egy idegeskedéssel kevesebb.

 

Többféle készre összeválogatott kórházi csomagból is választhatsz, és egyedileg is összepakolhatod a Te kórházi csomagodat.

Bármilyen kérdés esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Elérhetőségek

Telefon: 20/220 0706

Email: info@happybabybox.hu