Blog

Cumik és cumisüvegek – Így válassz!

2021.06.28 16:04
Happy Baby Box

A cumik és cumisüvegek világa igen színes. Amikor a fiatal szülőknek babájuk születik, kicsit mindenben bizonytalanok. Mivel ezt mások is tudják, kéretlen tanácsokkal árasztják el őket. Az információrengetegben nem könnyű eldönteni, milyen cumit és cumisüveget adjanak a kicsinek, vagy egyáltalán engedjék-e, hogy rájuk szokjon.

A cumizás velünk született ösztönünk

Bár keringenek az interneten és a köztudatban tévhitek, mint pl. az, hogy a cumizó babák csámpás fogú gyerekekké cseperednek, valójában a cumizás természetes igénye a babáknak. Olyan kultúrákban is, ahol nincsenek bababoltok és baba-mama termékmárkák, a kisbabák cumiznak, csak egészen máshogy.

A mongol csecsemők pl. a viágmárkák által ergonómikusan kitejesztett cumik helyett egy kb. 8 cm hosszúra vágott állatbőrt szopnak, rágnak, így nyugtatják meg magukat. A természeti népek is tudják tehát, hogy ennek a szokásnak fontos szerep jut a picik fejlődésében. A gumiszerű anyag szopogatására velünk született ösztönünk van. 

 

Cumik és cumisüvegek – előnyök és hátrányok

A cumi jó szolgálatot tesz, ha a baba nyugtalan, aludna, vagy vigasztalásra van szüksége egy sírás után. Igaz, hogy a cumizás befolyásolhatja a későbbi fogak elhelyezkedését, de ez nem azt jelenti, hogy teljesen nélkülöznünk kell. Szakértők szerint, ha legkésőbb 3 éves koráig leszokik a gyerek a cumiról, és addig a megfelelően kialakított terméket választjuk, semmi hátrány nem érheti a fogak és az állkapocs fejlődését. 

A cuminak tehát nem feltétlenül van hátránya, csak ha nem a megfelelő, profi terméket választod. Előnye viszont számos létezik, a baba (és a mama) megnyugtatásán túl pl. tudományosan is igazolt, hogy a cumizó babák körében ritkábban fordul elő a szülők rémálma, a hirtelen bölcsőhalál.

 

Milyen cumit válassz?

A Happy Baby Box webáruházunk a cumik “ferrariját”, a MAM márkát kínálja neked. Ezeket a cumikat úgy fejlesztette ki a gyártó, hogy a lehető legideálisabb módon illeszkedjenek a kicsik szájába, és ne avatkozzanak be a fognövekedés, állkapocsfejlődés folyamatába – mindez tudományos bizonyítást is nyert. Eközben pedig a babának pont azt a megnyugtató érzést nyújtja, mint amire szüksége van.

 

Mi a helyzet a cumisüvegekkel?

Ha a baba kezdettől tápszeres, vagy már leszokott a ciciről, jöhet a cumisüveges korszak. Ahogy egy jó cumi, úgy a cumisüveg is alkalmas arra, hogy a gyermekedet megvigasztalja, megnyugtassa. 

Ebből is a megbízható minőségű, már sokszor bizonyított MAM márkát kínáljuk webshopunkban, de minden típus más és más, ezért érdemes előre átgondolni, milyen funkciót fog betölteni a gyermeked életében. 

A már újszülöttkortól használható MAM Anti-Colic megkönnyíti az ellazult táplálkozást, a puha szilikonfejet a babák 94%-a elfogadja és szereti, segíti a könnyebb büfizést, és kevesebbszer előforduló kólikát ígér. Egyedülálló önsterilizáló funkciójával úgy is fertőtlenítheted, ha épp úton vagytok.

A MAM Feel Good a már picit nagyobb babáknak való. Hőálló anyagból készült, így nyugodtan melegíthető, vagy akár gyorsan le is hűthető. Ergonomikus kialakítása lehetővé teszi, hogy a gyereked is könnyen kézben tudja tartani.

Ha már döntöttél, és szeretnéd megajándékozni magad vagy babaváró csomagban kérni a MAM cumikat és cumisüvegeket, akkor nézz körül webshopunkban, rendelj meg mindent egy helyről, amire a babádnak szüksége lesz!


simplepay_hu simplepay_hu_v2