Blog

A hagyományos apás szülés szett - a zsilipruha

2021.03.08 18:07
Happy Baby Box

A kórházi csomagok összeállítására érdemes kellő időt szánnunk. Ha előre elkészítjük a listát, alaposan át tudjuk gondolni, mit kell becsomagolnunk. Érdemes a szülőszobára egy külön, kisebb pakkot összeállítani. Ha otthon marad valami, legtöbbször elég, ha apa utánatok hozza. Azonban vannak olyan dolgok, amik feltétlenül nálad kell, hogy legyenek. Ha a párod is bekísér a szülőszobára, mindenképpen szükségetek lesz apás szülés szettre, zsilipruhára.Igazolnod kell majd magad, szükség lesz az adataitokra, enélkül nem tudnak felvenni téged a kórházi osztályra.
Nézzük, mi az, amit mindenképp vigyél magaddal szüléskor!

Gondoskodj a te szülőszobai ruhádról is

Vajúdás közben az a legcélszerűbb, ha hálóingben vagy. Sőt, vigyél magaddal akár többet is a szülőszobára, ha a másik véres vagy magzatvizes lenne. Akkor is jó, ha van nálad egy-két hálóing, ha a kórház biztosít számodra kincstárit. 

Csomagolj a szülőszobai táskádba törölközőt, kicsit és nagyot is. Könnyen lehet, hogy zuhanyozol majd vajúdás közben, vagy egyszerűen kezet kell mosnod. Egy papucs mindenképp legyen kéznél, és a zokni sem árt. Még nyáron is fázhat a lábad, vajúdás közben erre ne legyen gondod. 

 

Legyenek nálad az irataid

Amikor elindul a szülés, legyenek kéznél az irataid. Amikor beértek a kórházba, kérni fogják a várandós kiskönyvedet. Emellet szükség lesz a személyi igazolványodra, a TAJ- kártyádra és a lakcímkártyádra is. Ha a gyermeked édesapjával házasok vagytok, a gyermek anyakönyvezéséhez be kell mutatnod a házassági anyakönyvi kivonatot. 

Ha nem vagytok férj és feleség, akkor az apai elismerő nyilatkozatot kell magaddal vinned a kórházba. Ezt bármelyik járási hivatalban kérhetitek. Ez alapján kaphatja majd a gyermeketek az édesapja vezetéknevét.

 

Ezért kell az apás szülés szett, a zsilipruha

Biztosan előre eltervezted, hogy ki kísérjen be a szülőszobára. Legyen ez az apuka, vagy akár az édesanyád vagy a barátnőd, szükség lesz zsilipruhára. Ezt a zsilipruhát apai szülés szett néven találod meg sok helyen, ahogy a mi webáruházunkban is. Ez az egyszer használatos ruha higiéniai okokból kötelező a szülőszobában a kísérődnek. 

Tartalmaz egy inget, egy nadrágot, egy cipővédő zsákot, egy hajvédőt és egy arcmaszkot. Ezek a felszerelések biztosítják, hogy a párod ruházatáról ne kerüljön be kórokozó a szülőszobára. Ezzel védik a te egészségedet és a babáét is. Nem mellékes persze az sem, hogy a kísérőd ruhája sem szennyeződik be.


 

Pótold az energiát

A vajúdás sok esetben hosszú órákig is elhúzódhat, különösen, ha az első gyermekedet készülsz világra hozni. Érdemes rágcsálnivalót és szénsavmentes vizet is bekészítened a szülőszobai táskába. 

Inni mindenképpen lehet vajúdás közben, enni nem biztos. Azonban amikor megszületik a kisbabád, mindenképpen szükséged lesz az energiapótlásra. Épp ezért legyen a táskádban keksz, olajos magvak, esetleg egy kis csoki.

 

Gondolj a higiéniára

A kórházban töltött időszak alatt ügyelj a higiéniára. Az egészségügyi intézményekben számos kórokozóval találkozhatsz. Szerelkezz fel már a szülőszobai órákra is wc-papírral, nedves intim törlőkendővel. Legyen nálad kézfertőtlenítő gél és fertőtlenítőkendők.

Szülés után az intim higiénia is nagyon fontos lesz. Segítségedre lesznek a különböző betétek és eldobható bugyik.  A törölközőidet is cseréld gyakran, és a baba arca alá is mindig teríts textilpelenkát. Így biztosítható számotokra a tiszta környezet.

simplepay_hu simplepay_hu_v2