Inno-Sept (baktericid, fungicid, virucid hatású) folyékony szappan
Folyékony halmazállapotú, kvaterner ammónium vegyületet tartalmazó higiénés, kézfertőtlenítő folyékony szappan. Hatásideje 30 másodperc, amely idő alatt kifejti mikrobicid hatását. Hepatitis-B és HIV vírus inaktiváló szer. A kezet nem szárítja, kézvédő adalék tartalmánál fogva annak finom tapintást ad.
Felhasználható minden olyan helyen, ahol a kézmosáson kívül a kéz hatékony fertőtlenítésére is szükség van, elsősorban az élelmiszeripari üzemek, konykák, cukrászdák, köz- és betegellátó intézmények, iskolák, óvodák és minden olyen helyszín, ahol sok ember megfordul és a kézzel átvihető fertőzés kockázata nagy. A termék összetételénél fogva az intenzív fertőtlenítő hatás mellett (30 másodperc) erőteljes tisztító hatással is rendelkezik. Jelentősége különösen megnő járványveszélyes időszakban, amikor a fertőzés átvihető egyik eszközről vagy személyről a másikra.
Alkalmazás módja: A szerből 1-3 ml-t kell a száraz tenyérbe adagolni, majd a teljes felületen egyenletesen szétmasszírozni. Ügyelni kell arra, hogy a szerből a felület minden pontjára kerüljön, mert ellenkező esetben fertőző gócok maradhatnak. Ebből a szempontból kritikus pontok az ujjak közötti részek. 30 másodperces hatásidő után, folyóvízzel le kell öblíteni a kezet. Ekkor először hab képződik, és csak utána tudjuk lemosni a folyékony szappant. A kézvédő adaléknak köszönhetően a kéz selymes lesz, gyakori kézmosás után nem szárad ki. A kezet meleg levegőáramban kell megszárítani vagy egyszerhasználatos kéztörlővel szárazra törölni. A szert más kézmosó készítménnyel nem szabad keverni.
Javasolt alkalmazási koncentrációk: hígítatlan állapotban. Javasolt oldathőmérséklet és hatásidő: 30 °C, 30 másodperc.
A készítményt nyálkahártyákon és szemkörnyéki területen nem szabad alkalmazni! Ha a készítményből a szembe kerül, azt azonnal, bő vízzel ki kell mosni, és orvoshoz kell vinni a sérültet. Véletlen lenyelés esetén hánytatni tilos, orvoshoz kell fordulni!
Tárolás: Bontatlan csomagolásban, napfénytől védett, száraz, szobahőmérsékletű helyiségben kell tárolni, élelmiszertől elkülönítve. Eredeti, bontatlan csomagolásban az előírt tárolási körülmények között minőségét a gyártástól számított 2 évig megőrzi. |